Personvernerklæring

Når du besøker en webside, etterlater du deg spor – bevisst eller ubevisst. Personvernerklæringen forteller hvilke persondata som samles inn, hvordan det gjøres, og hva de brukes til.

Samiske veivisere samler kun sporbare personopplysninger du selv velger å legge igjen

Kort fortalt, så samler vi ingen opplysninger via samiskeveivisere.no som kan spores tilbake til deg, med mindre du:

  • bestiller veiviser
  • søker om å bli veiviser
  • abonnerer på nyhetsbrev
  • sender e-post til postmottak

Vi bruker Google Analytics, men alle data derfra er anonymiserte.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til deg, som navn, telefonnummer og e-post. Hvordan du bruker et nettsted, kan også regnes som personopplysninger. For eksempel hva du har klikket på, nyhetsbrev du abonnerer på, og hvem du gir «likes» til.

Informasjon vi samler gjennom informasjonskapsler

For å vite hvordan folk bruker nettsiden vår, henter vi informasjon ved hjelp av informasjonskapsler (cookies). Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics til dette. Vi får for eksempel vite tidspunkt på dagen, hvilke sider som besøkes, og hvor lenge brukerne er der. Vi lagrer ingen personopplysninger rundt dette.

Google Analytics bruker informasjonskapsler; små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. For å sikre personvernet ditt bruker vi anonymizeIP, en funksjon som gjør at alle opplysninger som kan identifisere deg, inkludert IP-adresse, blir anonymisert.

På nettvett.no kan du lese om cookies og se hvordan du administrerer dem i din egen nettleser.

Opplysninger du selv oppgir på siden «Bestill veivisere»

Hvis du bestiller veivisere via nettsiden, må du oppgi navn, e-post og telefon til skolens kontaktpersoner slik at vi kan gjennomføre bestilling og besøk på en hensiktsmessig måte. Opplysningene formidles videre til årets veivisere, og de lagres for videre kontakt med skolen.

Opplysninger du selv oppgir på siden «Bli veiviser»

Når du søker om å bli veiviser, må du både oppgi og sende fra deg personopplysninger. Dette er nødvendig for at Samisk høgskole skal vurdere og gjøre avtale med søkerne. Opplysningene lagres i offentlig journal, fordi Samisk høgskole er en offentlig institusjon. Søknader er imidlertid unntatt offentligheten. Du kan når som helst trekke din søknad, og på den måten slette søknaden.

Opplysninger du selv oppgir for å abonnere på nyhetsbrev

Du har mulighet til å melde deg på nyhetsbrev fra oss. Vi bruker Mailchimp, som er leverandør av tjenester for automatisk håndtering av e-post, til dette, og de lagrer e-post og navn. Opplysningene deles ikke med andre og brukes ikke til andre formål. Du kan når som helst avslutte nyhetsbrevet, og da vil personopplysningene slettes.

Les mer om Mailchimp og sikkerhet

Kontakt

Om du har spørsmål knyttet til samiskeveivisere.no og personvern, ta kontakt med personvernombud Anniken Steinbakk annikken.steinbakk@uit.no. Vi minner om at Samisk høgskole er en offentlig institusjon, og spørsmål du sender inn blir derfor lagret i offentlig journal.