Bli veiviser

I februar 2025 begynner vi å ta imot nye søknader for skoleåret 2025/2026. For å søke om å bli en av de seks veiviserne fyller du ut søknadsskjemaet nedenfor og sender det inn innen 15 april 2025. Husk å fylle ut alle felt. Etter søknadsfrist vil du høre fra oss om du blir invitert til intervju.

Sørg for at du har disse papirene klare før du starter: CV, kopi av vitnemål, arbeidsattester og tre referanser. Referanser kan være tidligere arbeidsgivere, lærere eller noen som kjenner deg gjennom fritidsaktiviteter som din trener eller leder.

Se her for mer utfyllende kriterier

Du behøver ikke kunne samisk for å søke som Samisk veiviser, men du må ha studiekompetanse og vitnemål. Fagene som er tilrettelagt for Samiske veivisere ved Samisk høgskole er enten på norsk, engelsk eller så blir de simultantolket. Du skal også være mellom 18 og 25 år.

Viktig om vedlegg

Vedlegg, som CV, vitnemål og attester, må sendes som en kryptert zip-fil til samiskeveivisere@samas.no

Eller du kan be om en link til sikker innsending av vedleggene, CV, vitnemål og attester, på e-post: samiskeveivisere@samas.no.

Les hvordan du lager en kryptert zip-fil her.

Problemer med søknadsskjema? Prøv en annen nettleser eller kontakt oss!

Samisk høgskole er en offentlig institusjon, søknaden du sender inn blir derfor lagret i offentlig journal. Søknader er imidlertid unntatt offentligheten. Vi behandler søknaden din umiddelbart etter søknadsfrist. Du vil få beskjed om du er valgt som veiviser eller ikke. Du kan når som helst trekke søknaden din, og på den måten slette søknaden.

Kontaktinformasjon

Søknad

Hvorfor vil du bli samisk veiviser?

Fortell om deg selv. Hvorfor skal akkurat du bli samisk veiviser? Hva kan du bidra med, og hva ønsker du å få ut av året?

Førerkort

Som veiviser er man på veien hele året, så det er en veldig stor fordel om du har førerkort.

Studiekompetanse

Hvis du ikke har fått bevis på generell studiekompetanse ennå, må dette ettersendes før opptak.

Referanser

Oppgi tre personer som kjenner deg og som Samisk høyskole kan ta kontakt med i forbindelse med søknaden. Dette kan være en tidligere lærer, trener, kollega eller sjef.

Referanse 1

I hvilken sammenheng kjenner denne personen deg?

Referanse 2

I hvilken sammenheng kjenner denne personen deg?

Referanse 3

I hvilken sammenheng kjenner denne personen deg?