Vanjas spilleliste

Mitt navn er Vanja Tørresdal, og jeg er 20 år gammel. Jeg kommer fra ei lita bygd som heter Brekken i Trøndelag ved svenskegrensa. Der gikk jeg både i barne- og ungdomsskolen, men gikk siste året mitt på ungdomsskolen og videregående skole på studiespesialisering på Røros. Etter tre år med full fordypning i realfag fikk jeg lyst til å gjøre noe helt annet, og utforske andre muligheter.

Jeg er vokst opp i en reindriftsfamilie hvor vi lever tett på naturen og hva den har og gi oss. Ut i fra dette har videreformidling av vår kultur alltid vært viktig for meg. Derfor fikk jeg lyst til å søke som samisk veiviser, da jeg har muligheten til å lære mer selv om den samiske kulturen, men også lære bort til andre.

På fritiden liker jeg å være ute i naturen, holde på med duedtie, samt drive på med musikk hvor jeg blant annet synger og spiller piano.

Jeg har flere forventninger til året som veiviser. Blant annet gleder jeg meg til å lære, samt å opplyse om samisk kultur til andre. I tillegg gleder jeg meg til å reise, og oppleve Norges mange steder. Gleder meg også masse til å bli kjent med nye folk.

Fire raske spørsmål:

1. Hva gjør du om 10 år?

Forhåpentligvis så har jeg fått meg en utdanning og en jobb jeg brenner for, og kanskje begynt å etablere en familie. Har nok også gjort en del ting jeg aldri hadde trodd jeg kom til å gjøre. Håper jeg har fått reist rundt i verden.

2. Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Det kommer an på stemningen i rommet. Kan godt hende at jeg flørter litt tilbake.

3. Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene?

Once Upon a Time, Orange is the new black, og kanskje begynne å se på Game Of Thrones.

4. Hvilken samisk kjendis har du et crush på?

Har ikke noe spesielt crush på noen, men synes det er flere flinke artister bla. Sofia Jannok, Felgen orkester og ISÁK