Marias spilleliste

Jeg heter Maria Gunilla Påve Wilks og er 19 år gammel. Jeg er ei jente som er oppvokst i Snåsa der jeg har bodd helt siden jeg var lita. Jeg er oppvokst i en tospråklig familie, der far snakker nordsamisk og mor snakker sørsamisk. Derfor har språk blitt veldig viktig for meg. Samtidig har jeg vokst opp i en reindriftsfamilie, og det har gjort at fjellet også er mitt hjem. Andre interesser gjennom årene har vært ulike idrettsaktiviteter og alt et barn prøver seg på egentlig.

Siden far kommer fra Jokkmokk, så det har vært en del reising med bil fram og tilbake. Ettersom reising har vært en stor del av oppveksten min, blir det derfor naturlig å reise mye dette året. Bare at nå får jeg oppdage store deler av Norge isteden. Jeg gleder meg masse til dette året, til alle nye personer vi kommer til å møte og de nye plassene, men ikke minst å kunne fortelle om vår kultur.

Fire raske spørsmål:

Hva gjør du om 10 år? 

Forhåpentligvis jobber jeg med noe jeg virkelig brenner for! Jeg håper jeg har fått masse opplevelser og lært veldig mye gjennom årene som har godt, men mest av alt håper jeg at jeg trives med det jeg gjør.

Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder? 

Hmm, ikke lett å si. Tror jeg har blitt meget overrasket, så begynt å le, så hele situasjonen har bare blitt pinlig egentlig…haha

Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene? 

Jenta som akkurat har sluttet å sett serie. Neida så starter hun med Prison Break, så blir vel det framover da..

Hvilken samisk kjendis har du et crush på? 

Felgen Orkester såklart <3