Jeg heter Maren Benedicte Storslett og er 22 år gammel. Jeg har bodd store deler av livet mitt i Guovdageaidnu/Kautokeino, men før jeg begynte på barneskolen har jeg også bodd i Tromsø, Bodø, Nordreisa og Karasjok. Største delen av familien min kommer i fra Guovdageaidnu, men har også slekt i Nordreisa og Karasjok. Jeg har nordsamisk som morsmål, og er veldig heldig som har vokst opp med samisk språk og kultur som en helt naturlig del av hverdagen.

Jeg fullførte videregående hjemme i Guovdageaidnu, før jeg flyttet til Vestlandet for å gå et år på folkehøyskole. Jeg hadde et kjempe fint år med en del reising, så tror og håper at Veiviseråret blir minst like bra! Jeg har også jobbet som vikarassistent på en barneskole, og tatt noen fag på Sámi Allaskuvla.

Ellers liker jeg å holde på med duodji, reise og være sammen med venner. Liker også å holde på med dans, men er ikke så aktiv på den fronten, men håper det er noe jeg får muligheten til å holde på med mer av i fremtiden.

Ser virkelig fram til dette året som Veiviser. Gleder meg til å se mer av Norge, og møte andre ungdom og fortelle om Samisk kultur!

Fire raske spørsmål:

1. Hva gjør du om 10 år

Forhåpentligvis har jeg en jobb jeg trives i, en fin leilighet, kjæreste og hund. Krysser fingrene for det!

2. Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Haha, tar nok sikkert bare å flire litt og fortsetter med foredraget.

3. Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene?

Game of thrones.

4.Hvilken samisk kjendis har du crush på?

En av dem i Felgen Orkester, men jeg tør ikke å si hvem. Og Sofia Jannok, ho er best!