Jeg heter Leif Henrik Halvari, men du kan kalle meg Henrik! Jeg er en musikalsk, 23 år gammel gutt fra Hillágurra, ved hjertet i Sápmi, Tanaelva. Jeg har slekt fra både Tana og Nesseby, men selv har jeg bodd rundt omkring i landet. Grunnskolen har jeg gått på fire forskjellige skoler, i Ålesund, Hesseng, Steinkjer og i Stavanger, før jeg gikk tre år studiespesialisering i Stavanger, med full fordypning i realfag.

Etter VGS, flyttet jeg hjem til Tana. Derfra søkte jeg meg til Sámi Allaskuvlla og begynte å lære meg samisk igjen. Språket mitt har vært passivt hele oppveksten, så jeg følte at det var på tide å ta hjertespråket tilbake. Etter oppholdet mitt i Kautokeino, begynte jeg å snakke samisk igjen.

Ellers har jeg gått på folkehøgskole i Verdal, vært ute i verden på backpacking og prøvd meg litt i arbeidslivet.

Nå ser jeg veldig frem mot et år som samisk veiviser! Jeg har opplevd hvor gøy det er å kunne fortelle om egen kultur og er glad for å kunne bidra til økt kunnskap om det samiske!

Fire raske spørsmål:

1. Hva gjør du om 10 år?

Om 10 år er jeg begynt å komme i alderen der jeg ser for meg at jeg er etablert og har stiftet familie. Jeg har gjort mye mer enn jeg trodde jeg kom til å gjøre, jeg har vært steder jeg aldri trodde jeg skulle besøke og jeg har møtt folk jeg ikke trodde jeg kom til å møte.

2. Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Det kommer veldig an på stemningen på foredraget, er det god stemning, flørter jeg tilbake, men er stemningen kjedelig, flørter jeg også tilbake.

3. Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene?

Game of Thrones! Jeg vet at det ikke kommer flere episoder, men da begynner jeg på nytt! Eventuelt må jeg finne noe nytt, som f. eks. har jeg hørt mye godt om Twin Peaks, så kanskje…?

4. Hvilken samisk kjendis har du et crush på?

Til tross for at Lars Monsen er skikkelig bamse, må jeg nesten gå for Sofia Jannok.. Heh..