Håkons spilleliste

Hei! Jeg heter Håkon Mudenia, og er en 23 år gammel gutt fra Tana i Finnmark! Hjemme i Tana har jeg de siste årene jobbet som lærer for barne- og undomsskolen. Før jeg begynte å jobbe som lærer har jeg vært inne i forsvaret og studert årsstudie i engelsk i Tromsø.

I oppveksten har jeg holdt på med alt fra laksefiske og elgjakt til skiskyting og fotball. Jeg har gjennom hele livet vært en del av et flerkulturelt lokalsamfunn, der det norske og det samiske har vært integrert i hverandre. Denne hverdagen, der alle lever side om side med mennesker fra andre kulturer og med andre verdier, er noe jeg håper å kunne fortelle om og formidle til elever i løpet av skoleåret.

Forventningene mine til veiviseråret er blant annet å treffe mange nye mennesker fra hele verden. Jeg håper å kunne lære mer om min egen kultur og kunne forebygge uvitenhet og fordommer om det samiske. Og jeg gleder meg kjempe mye til å se og oppleve hele Norge, og til og med New York!

Fire raske spørsmål:

1. Hva gjør du om 10 år?

Om ti år jobber jeg som samisk- og engelsklærer! Eller kanskje jeg jobber med samisk kunst og litteratur, det synes jeg er interessant og er noe jeg kunne jobbet med.  

2. Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Da tror jeg kanskje jeg føler meg smigret, men prøver å overse det? Jeg er usikker, men jeg kan uansett ikke la en person ødelegge foredraget for alle andre.

3. Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene?

Jeg kommer kanskje til å se “The Handmaid’s Tale”. Den har jeg hatt lyst til å se lenge, og eneste grunnen til at jeg ikke har sett den ennå er at jeg ikke har lest boka, så den leser jeg nå. Ser ellers veldig lite på TV-serier, så jeg kommer nok heller til å lese bøker.

4. Hvilken samisk kjendis har du et crush på?

Etter at jeg fikk se Ailu Valle på Márkomeannu, har jeg fått et ordentlig “mancrush” på ham. Han lager fantastisk musikk med tekster jeg får gåsehud av, for en mann!