Elles spilleliste

Jeg heter Elle Karen Inga Skum og er 20 år gammel. Mitt hjemsted er Kautokeino, min hjerteplass. Jeg har nordsamisk som morsmål, men prøver å lære meg både sør- og lulesamisk. Jeg føler meg veldig heldig som har vokst opp med den samiske kulturen og det samiske språket som en naturlig del av hverdagen.

Nesten hele livet mitt har jeg bodd i Kautokeino, hvor jeg har gått studiespesialisering på Samisk videregående skole og reindriftsskole. Men det siste året har jeg studert og praktisert meg til sertifisert PT (personlig trener) i Oslo.

Har stor interesse for kultur og tradisjoner, ta vare på det vakre vi har. Liker også duodji, trening og idrett, og friluftsliv. Elsker å være i naturen.

Føler meg utrolig heldig at jeg har fått denne muligheten, og jeg ser virkelig fram til året som veiviser. Selv om jeg er veldig hjemmekjær, gleder jeg til å reise rundt i Norge. Er også veldig takknemlig at jeg får være en del av et viktig arbeid som samisk veiviser, at jeg får spre kunnskap om samisk kultur til andre ungdom.

Fire raske spørsmål:

Hva gjør du om 10 år?

Om 10 år er jeg forhåpentligvis ferdig med utdanning og fått reist mye, og opplevd masse. Håper jeg har jobb som jeg trives i og fin leilighet/hus. 

Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Tjaa.. Spørs hvordan stemningen er – hvis lærerne er alvorlige og det er dårlig stemning, kanskje ikke. Men hvis det er motsatt, kan det hende at en flørter tilbake. 

Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene?

Home and Away definitivt. Skikkelig såpeopera, tenker kanskje mange, men har sett på den siden jeg var 10 år. Er bare hekta. 

Hvilken samisk kjendis har du et crush på?

Det er garantert AILU VALLE!! Digger vokalen (stemmen) hans, det han rapper om, og sceneshowet blir jeg utrolig sjarmert av. Også er han veldig kjekk! Han er bare «WOW»!