Elis spilleliste

Jeg heter Eli Karianne Vesterheim Hætta, og er 20 år gammel. Jeg er oppvokst i en liten plass, 1,5 mil utenfor Kautokeino sentrum, kalt Biltasletta. I det blåe huset har jeg bodd i hele mitt liv, og naturen rundt har vært mitt paradis. Hjemmet har alltid vært der. Men jeg føler jeg også har et andre hjem. I Kvitfors i Skånland kommune. Hjemme hos bestemor. I Kvitfors har jeg tilbragt alle mine somre, flere julaftener, og mange andre fellesferier. Derfor vil dere se at jeg bærer både Kautokeinokofta og Ofoten/Sør-Troms kofta.

I Kautokeino fullførte jeg både barne-, ungdoms-, og videregåendeskole. I 2017 sto jeg med vitnemålet i hånden, og veldig klar for et nytt eventyr. I Tromsø fikk jeg oppleve det å ha en fast jobb. Jeg jobbet hver dag, i ca. 11 måneder, i en privat barnehage på Sørsiden av øya. Et veldig spennende og lærerikt år!

Nå venter et nytt eventyr. Drømmen som jeg har hatt lenge er endelig oppfylt, og endelig venter mitt veiviser år. Jeg føler meg beæret og stolt over at jeg har fått denne muligheten til å reise rundt og fortelle om min kultur. Jeg utrolig spent på hva året bringer, det er lenge siden jeg har gledet meg så mye til noe før.

Fire raske spørsmål:

Hva gjør du om 10 år?

Wow, det er jeg veldig usikker på. Drømmen for fremtiden per i dag er å reise så mye som mulig, og se så mye av verden som mulig. Ellers håper jeg at jeg i alle fall har begynt på en utdanning som jeg virkelig interesserer meg for. Kanskje til og med kjøpt egen leilighet eller hus. Jeg prøver å være spontan, og ta ting som de kommer.

Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Hvis det skjer, tar jeg det virkelig som et kompliment. Hvis noen er ekstra sjarmerende, kan jeg vel skru på flørtingen jeg også.

Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene?

Jeg er utrolig glad i serier, og har sett altfor mange. Akkurat nå ser jeg på Breaking Bad for sånn femte gang. Ellers har jeg sånne humør serier. Hvis jeg er søvnig og egentlig ikke gidder å følge med så godt, men likevel ha noe i bakgrunnen, bruker jeg å se på Friends eller How I Met Your Mother, men hvis jeg vil ha noe veldig spennende, så ser jeg på Game of Thrones.

Hvilken samisk kjendis har du crush på?

Må jo innrømme at jeg syntes alle Felgen Orkester gutta ser veldig bra ut, spesielt han blonde… Vent, alle er vel blond? Men jeg har også en stor crush på musikken til Isák, med søskenbarn mitt Ella som vokalist. *Secret advertising*