Jeg heter Dan-Jonas Mikael Danielsen Sparrok, og jeg er 21 år gammel. Jeg har bodd store deler av livet mitt i Snåsa og det er der som er mitt hjem. Jeg er oppvokst i reindriften, med mor på norsk side og far på svensk side. I tillegg til reindrifta så har jeg også interesse for hester, derfor gikk jeg to år naturbruk på videregående på Grong med hest i fordypning før jeg prøvde meg ut i arbeidslivet som lærling. Jeg tok fagbrevet som stallmester, det betyr at jeg har kompetansen til å drive ett hestesenter. Deretter tok jeg påbyggingsår for å få generell studiekompetanse på Steinkjer videregående skole. Jeg har også jobbet som sør-samisk vikarlærer for Åarjel saemiej skuvle.

Som sagt så har jeg stor interesse for både reinen og hestene og det er de som har fylt hverdagene mine. For utenom de så henger jeg med venner, trener, drar til fjells, kjører snøskuter/motorsykkel, sover og Netflix. Jeg er veldig glad i å prøve nye og forskjellige ting og kunnskap får man aldri for mye av.

Jeg ser utrolig fram til året som veiviser og gleder meg veldig. Jeg er veldig takknemlig for å få denne muligheten til å reise rundt og møte mennesker og spre kunnskap og møte nysgjerrighet.

Fire raske spørsmål:

1. Hva gjør du om 10år?

Ja, si det.. Har nok mest sannsynlig vært ferdig med noe utdanning og eventuelt fått en familie. Jeg har jo en drøm om å kunne kombinere hest i reindrifta, så jeg er nok en samisk cowboy med reinflokken min.

2. Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Jeg hadde nok dratt litt på smilebåndet, men helst prøvd å oppføre meg og fortsette forelesningen. Hadde gjerne kunne tatt en small-talk etter forelesningen er ferdig.

3. Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene?

– Det blir garantert noe spennende Fantasy eller en spenningsserie/skrekk. Jeg digger American horror story og Sherlock så det blir vel noe i den duren. Men sånn egentlig er jeg litt dårlig på å se serie – så det blir vel noen filmer.

4. Hvilken samisk kjendis har du et crush på?

– Jeg må innrømme jeg digger Maxida Märak, og hun ser ikke akkurat stygg ut heller, hehe.