Jeg heter Benedikte Eriksen, er 19 år og kommer fra Drag i Hamarøy Kommune. Jeg har bodd på Drag fra jeg ble født til jeg ble 16 år. Som 16-åring flyttet jeg på hybel på Oppeid, der bodde jeg i 2 år mens jeg gikk de to siste årene på Friluftlinjen ved Knut Hamsun videregående skole. Jeg er veldig glad i å være ute og være i fysisk aktivitet. Har drevet på med hest så lenge jeg kan huske, og når jeg begynte på friluftlinjen på videregående fikk jeg øynene opp for både padling og klatring.

Jeg gleder meg ekstremt til året som veiviser og er svært takknemlig at jeg får lov til å være med på denne opplevelsen! Tror dette blir et år der jeg får utviklet  og utfordret meg selv. Jeg gleder meg til å lære mer om vår kultur og historie, og videreformidle dette til andre ungdommer på norske skoler. Blir nok et år med mye ny lærdom og minner for livet! 

Noen raske fakta

Hva gleder du deg mest til ved dette veiviseråret?
Jeg gleder meg mest til å reise rundt å møte andre ungdommer i norsk skoler og spre kunnskap om samisk kultur og historie.

Hva synes du er det viktigste ungdom i Norge bør vite om samer?
Jeg synes det er viktig at ungdommer i Norge forstår at vi, samer, ikke lever slik de gjorde for 100 år siden. 

Beste tips for å bryte isen?
En vits slår vel aldri feil?

Hva gjør du om 10 år?
Forhåpentligvis er jeg i en spennende jobb som jeg trives med, kanskje som politi, lærer eller noe innenfor politikk. 

Hva ville du tatt med deg på en øde øy, og hvorfor?
Brilla. Så kan æ se noe i alle fall. 

Hvem er ditt samiske idol og hvorfor?
Ella Marie Hætta Isaksen. Hun lager ekstremt fin musikk, og hun er samfunnsengasjert. Det digger jeg! Elsker også boken hun akkurat har gitt ut.