Mitt navn er Anne-Marja Kristine Jannok-Joma og jeg er 19 år gammel. Jeg har bodd i ei bygd kalt Snåsa i Nord-Trøndelag fylke så å si hele livet mitt. Der gikk jeg både barne- og ungdomsskolen før jeg begynte på studiespesialisering i Grong. Etter mye fysikk, kjemi og biologi bestemte jeg meg etter hvert for å prøve å ta et helt annerledes år, og dermed så søkte jeg som veiviser.

Denne oppgaven er en typisk «once in a lifetime experience», og derfor kjenner jeg meg veldig heldig som har fått sjansen til å drive med dette i år. Ser virkelig fram imot å få reise rundt i Norge for å snakke om min egen kultur. Tjidtjie (mamma) kommer fra Nord Sverige så jeg er allerede godt vant til å reise, noe jeg liker svært mye. I løpet av årene har jeg byttet fritidsaktiviteter litt fram og tilbake da jeg har funnet ut at jeg verken er musikalsk eller spesielt sporty. I tillegg har mye av fritiden gått til skolearbeid og lekselesing. Nå i det siste har jeg begynt å prøvd meg på duodji selv om tålmodigheten ikke er helt på plass. Uansett, jeg er veldig glad til å gå toppturer, bærturer og bli med på jakt, så friluftsliv er min store interesse.

Fire raske spørsmål:

1.Hva gjør du om 10 år?

Om ti år har jeg blitt 28, så forhåpentligvis har jeg mer peiling på hva jeg ønsker å bli/ jobbe med. Eventuelt gjennomført en god utdanning og fått reist til mange forskjellige land.

2. Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Eehh, jeg tror nok at jeg vil prøve å overse det og fortsette foredraget. Hvis personen gjentar det kommer jeg nok til å synes at hele situasjonen er pinlig. 

3. Hvilke tv-serier kommer du til å se på hotellet når du har fritid mellom skolebesøkene?

Jeg er ikke en typisk tv-serie person, så har verken sett «Prison Break», «Orange is the New Black» eller «Game of Thrones». Tror egentlig ikke jeg kommer til å se så mye serie heller, men i så fall blir det vel en episode «Friends» eller noe i den duren.

4. Hvilken samisk kjendis har du et crush på?

Har nok ikke et crush på en spesifikk kjendis, men synes Lars Jonas Johansson og Sofia Jannok er flinke artister.