Ainas spilleliste

Jeg heter Aina Haugom Nordfjell, og er 24 år. Jeg kommer fra Røros, hvor jeg gikk hele barne- og ungdomsskolen, samt videregående før jeg bestemte meg for å prøve noe nytt. Nord-Norge var en landsdel jeg var nysgjerrig på, og jeg hadde tillegg hørt at Tromsø hadde et veldig godt samisk studentmiljø. Å flytte til Tromsø å ta tre år bachelor i Ledelse, innovasjon og marked var derfor et enkelt valg.  

Jeg er oppvokst i en reindriftsfamilie, og reindrifta har alltid vært mitt sterkeste bånd til min samiske identitet. Fjellet er mitt hjem, og reindrifta har gitt meg et perspektiv på livet jeg ikke ville fått ellers. Røros er en gammel gruvebygd med en sterk norsk kultur, som har gjort at jeg under min oppvekst har gjennomgått mange runder med tvil rundt min egen identitet. I dag kan jeg si at jeg er en stolt samisk kvinne med en fot i den norske, og en fot i den samiske kulturen.

Å finne sin identitet har vært en reise jeg tror mange går igjennom uavhengig av hvilken bakgrunn man har, og er noe jeg ønsker å snakke om til andre unge mennesker som kanskje gjennomgår det samme. Jeg ønsker å vise det fantastiske mangfoldet Saepmie har å by på, og formidle den arven vi har klart å bevare så mange hundre år. Dette er mine håp og forventninger til veiviseråret, og jeg gleder meg veldig mye til å sette igang!

Fire raske spørsmål:

1. Hva gjør du om 10 år?

Om 10 år håper jeg at jeg har fått sett og gjort mange av de tingene jeg drømmer om. Jeg håper jeg har en feriehytte i Sveits, lært meg å spille fele, sy kofte uten hjelp fra mamma og at jeg er rik.

2. Hva gjør du hvis noen flørter med deg på et foredrag du holder?

Jeg kommer nok til å svare med et smil, men ikke flørte tilbake.

3. Hvilke tv-serier kommer du til å se på hoteller når du har fritid mellom skolebesøkene?

Hva kommer jeg IKKE til å se på? Jeg er seriejunkie så det holder, men for tiden ser jeg veldig mye på RuPaul’s Dragrace. Det gir meg akkurat den mengden drama jeg trenger i hverdagen.

4. Hvilken samisk kjendis har du et crush på?

Vet ikke om man kan ha crush på noen som ikke lengre er blant oss, men jeg digger Elsa Laula Renberg! Det er en kvinne med mot i brystet og bein i nesa.